Мексиканско говедско тавче со ориз
Намирници :
1 лажица масло
екстра девственото маслиново масло
1 поголем кромид, сецкан
1 кг мелено говедско месо
1 в. бел ориз
1 15-oz. конзерва печени домати
1 15-oz. конзерва црн грав, исплакнат и исцеден
1 1/2 в. пченка (свежа, замрзната или конзервирана)
1 4-oz. може зелен чили
1 лажица масло
мелен ким 1 лажица масло
чили во прав
кошер сол
2 в. пилешка супа со ниска содржина на натриум
1 1/2 в. рендан чедар и џек Монтереј Свеж цилинтро за украс Правци
Чекор 1
Во голема тава на средна топлина, загрејте масло. Додадете кромид и варете 2 минути, потоа додадете мелено говедско месо и варете додека не стане повеќе розово, 6 минути, раскинувајќи го со дрвена лажица додека порумени. Исцедете ги мастите.
Чекор 2
Преместете го говедското месо на едната страна од тавата и додадете бел ориз на другата страна. Гответе 2 минути, а потоа додадете ги печените домати, црн грав, пченка, зелениот чили, ким и чили во прав. Зачинете со сол и измешајте да се соедини, па прелијте со пилешка супа.
Чекор 3
Оставете да зоврие, покријте и варете 20 минути.
Чекор 4
Прелијте со чедар и Монтереј Џек и покријте да се стопи, 2 до 3 минути.
Чекор 5
Украсете со цилинтро и послужете.
Comments
Post a Comment