гулаш
Намирници :
2 лажици. екстра девственото маслиново масло 1 средно жолт кромид, сецкан 2 чешниња лук, мелено 1 кг мелено говедско месо Кошер сол Свежо мелен црн пипер 1 лажица масло. доматно пире 1 1/4 в. говедска супа со малку натриум 1 (15 oz.) конзерва сос од домати 1 (15 oz.) конзерва домати исечени на коцки 1 лажиче. Италијански зачини 1 лажиче. пиперка 1 1/2 в. макарони со лакт, неварени 1 в. рендан чедар Свежо сечкан магдонос, за гарнир
Чекор 1
Во голема тава на средна топлина, загрејте масло. Додадете го кромидот и варете додека не омекне, околу 5 минути. Додадете лук и варете додека не замириса, околу 1 минута повеќе.
Чекор 2
Додадете мелено говедско месо и варете додека повеќе не е розово, околу 6 минути. Исцедете ја маснотијата и вратете ја во тавата. Зачинете со сол и бибер.
Чекор 3
Додадете ја доматната паста и измешајте да се премачка, а потоа истурете ја супата, сосот од домати и доматите исечкани на коцки. Зачинете со италијански зачини и пиперка, и измешајте ги макарони. Оставете да зоврие и варете, повремено мешајќи, додека тестенините не станат меки, околу 15 минути.
Чекор 4
Измешајте го сирењето и тргнете го од оган.
Чекор 5
Украсете со магдонос пред сервирање.
Comments
Post a Comment